Додик писао поглавару Исламске заједнице у БиХ

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик у писму поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу навео је да институције Републике Српске чине све да муслиманима, као и другим грађанима РС омогуће сигурност, те да би желео да је тако и у другом делу државе — Федерацији БиХ.
Sputnik

„Изузетно ценим што као верски поглавар изражавате забринутост за безбедност својих верника и тражите да се процесуирају сви који угрожавају њихову сигурност или сигурност њихове имовине“, написао је између осталог Додик, пренела је РТРС.

БиХ појачава контролу источне границе

Српски члан Председништва БиХ нагласио је да у Републици Српској није и неће бити толерисано било какво насиље, без обзира да ли је мотивисано националним, верским или неким другим мотивима.

Додик жели да верује да је Кавазовић у незнању написао да се у Републици Српској постројавају паравојне формације, с обзиром на то да такве формације не постоје у Српској.

„Због мира, суживота и толеранције било би добро да у оваквим обраћањима и Ви и ми пазимо какву терминологију користимо, јер и ова преписка би требало да буде у функцији позивања на мир и безбедност“, истакао је Додик.

Он је додао да је сигуран да ће се и Кавазовић сложити с њим да нема смисла да „лажним информацијама ширимо немир, а позивамо се на мир“.

Додик је навео и да ће бити захвалан ако Кавазовић с истом пажњом буде указивао на потребу мирног живота и безбедности немуслимана у Федерацији БиХ, који су неретко у протеклим годинама били нападнути или изложени разним непријатностима, додавши да ту посебно мисли на Србе повратнике.

„Уверен сам да ћемо свако са своје позиције и убудуће чинити све да на овим просторима владају мир и узајамно поштовање“, закључио је Додик.

Коментар