БиХ појачава контролу источне границе

© AP Photo / Amel EmricМигранти
Мигранти - Sputnik Србија
Пратите нас
Босна и Херцеговина ће искористити све расположиве капацитете како би појачала контролу и надзор на источној граници и спречили улазак илегалних миграната, саопштено је данас на састанку Оперативног штаба за питања миграција у БиХ.
Сукоб полиције и миграната - Sputnik Србија
Мигранти постају све агресивнији: Ухапшени због пљачке, повређен полицајац

Јачање контроле границе означено је као главни приоритет у решавању мигрантске ситуације, с обзиром на оперативне податке о броју миграната у Грчкој и кретању миграната на балканској рути, преноси сајт Кликс.

Од Граничне полиције је због тога затражено да за следећи састанак Оперативног штаба достави анализу о потребном броју припадника полиције како би се у потпуности покрила 600 километара дуга источна граница, а анализа ће касније бити прослеђена Већу министара БиХ.

Председавајући Оперативног штаба и министар безбедности БиХ Драган Мектић упознао је и са понудом мађарске владе да упути као испомоћ одређен број полицајаца, који би вршили посматрање границе без оружја и полицијских овлашћења, преноси Танјуг.

У прва два месеца 2019. године у БиХ је ушло 2.260 миграната, што је повећање у односу на исти период прошле године. Тренутно се у земљи налази око 3.500 миграната, који су смештени у осам прихватних центара.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала