Лидер Крима: Американци мисле да имају право да диктирају услове другима

Лидер Крима Сергеј Аксјонов изјавио је да власти САД сматрају да имају право да диктирају услове другим народима, заборављајући да је свет вишеполаран и да треба поштовати мишљење свих народа.
Sputnik
Економски форум на Јалти: Сарадња Србије са Кримом, у фокусу пољопривреда

„Видимо да Американци, нажалост, сматрају да су они нација која је способна и која може да диктира услове другима. Вероватно је потребно одређено време да би се освестили и да би разумели да народи имају право само да одређују своју позицију и судбину“, рекао је Аксјонов током сусрета са страним новинарима на маргинама Јалтинског међународног економског форума.

Према његовим речима, стварност је таква да се сви у свету који имају свој став суочавају с недобронамерним односом америчких власти.

„Американци желе да буду једини и непоновљиви, али свет је данас вишеполаран и потребно је поштовати мишљење свих народа“, рекао је Аксјонов.

Јалтински међународни економски форум је годишњи пословни сусрет у економској сфери који се одржава на Криму. Ове године форум траје од 18. до 20. априла, а на њему учествује више од 4.500 људи из стотинак земаља.

Коментар