Русија затражила од Америке да прекине са дискриминацијом спортиста

Амбасада Русије у САД је послала протестну ноту Стејт департменту због проблема у вези са добијањем америчке визе за тенисерку Светлану Кузњецову, а затим је затражено да се прекине дискриминација руских спортиста, саопштили су Спутњику из прес-службе руске дипломатске мисије у Вашингтону.
Sputnik

„Још једна жртва ’споре административне процедуре‘ за добијање америчке визе постала је позната руска тенисерка Светлана Кузњецова, која се квалификовала на турнир ’Сити опен‘ (Citi Open), који почиње наредног викенда у Вашингтону“, саопштила је руска амбасада.

У дипломатској мисији су изненађени „наставком праксе спречавања учешћа наших спортиста у великим такмичењима који се одржавају на територији САД“.

„Послали смо протестну ноту Стејт департменту и затражили смо да се прекине дискриминациона политика која спречава издавање виза за руске спортисте који треба да учествују на међународним такмичењима“, додали су у прес-служби.

Раније је Кузњецова на свом налогу на Инстаграму и на Твитеру саопштила да због проблема са добијањем америчке визе неће моћи да игра на турниру у Вашингтону, где је требало да брани титулу. Касније је амерички Стејт департмент одбио да објасни ову ситуацију, наводећи да су, према америчком закону, подаци о визама поверљиви.

Коментар