Русија затражила од Америке да прекине са дискриминацијом спортиста

© REUTERS / Larry DowningЗграда Стејт департмента у Вашингтону
Зграда Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасада Русије у САД је послала протестну ноту Стејт департменту због проблема у вези са добијањем америчке визе за тенисерку Светлану Кузњецову, а затим је затражено да се прекине дискриминација руских спортиста, саопштили су Спутњику из прес-службе руске дипломатске мисије у Вашингтону.

„Још једна жртва ’споре административне процедуре‘ за добијање америчке визе постала је позната руска тенисерка Светлана Кузњецова, која се квалификовала на турнир ’Сити опен‘ (Citi Open), који почиње наредног викенда у Вашингтону“, саопштила је руска амбасада.

У дипломатској мисији су изненађени „наставком праксе спречавања учешћа наших спортиста у великим такмичењима који се одржавају на територији САД“.

„Послали смо протестну ноту Стејт департменту и затражили смо да се прекине дискриминациона политика која спречава издавање виза за руске спортисте који треба да учествују на међународним такмичењима“, додали су у прес-служби.

Раније је Кузњецова на свом налогу на Инстаграму и на Твитеру саопштила да због проблема са добијањем америчке визе неће моћи да игра на турниру у Вашингтону, где је требало да брани титулу. Касније је амерички Стејт департмент одбио да објасни ову ситуацију, наводећи да су, према америчком закону, подаци о визама поверљиви.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала