Нова НАТО експедиција спашава Монтенегро од Руса и Срба

Црногорски министар одбране Предраг Бошковић је изјавио да је Црна Гора на удару такозваних „хибридних активности“ разних заинтересованих страна, и због тога је у помоћ позвао тим НАТО, како би им помогао у одбрани од ових „напада“, за које верује да ће ојачати пред парламентарне изборе следеће године.
Sputnik

Да ли све ово значи да је Ђукановићу потребан НАТО да би победио на изборима? И од кога то треба ова војна алијанса да брани Црну Гору?

Политиколог из Црне Горе Матија Николић за Спутњик каже да је јасно на кога мисли власт у Подгорици, иако Бошковић никога није јавно именовао као „хибридног нападача“.

„Тезу ’хибридних ратова‘ црногорска власт провлачи, посебно на унутрашњој медијској сцени, где су као главни произвођачи тих ’ратова‘ означени Србија и Русија. То се, дакле, чује јасно и прецизно од највиших представника у Подгорици“, јасан је наш саговорник.

Ко је добродошао?

Све раније изјаве представника власти у Црној Гори јасно су давале до знања кога они сматрају за главну претњу.

„Јасно је да црногорска власт овим само, у ствари, жели да и даље креира слику, по којој је НАТО тај који је добродошао у Црну Гору, а да Србија и Русија, иако вековни пријатељи и савезници, више нису добродошли. И не само то, него да су они постали главни непријатељи Црне Горе, али и да су сви они грађани који су на њиховој страни — домаћи издајници“, објашњава Николић.

А где је наша војска?

Наш саговорник се пита — какву потребу има било ко за вођење „хибридног рата“ у Црној Гори?

„Битна је само једна ствар — шта мисле грађани Црне Горе? А они нису ни мало благонаклони према НАТО. Али оваквим изјавама, каква је Бошковићева, ствара се утисак да је Црна Гора угрожена и да ће сада да је спасава неки НАТО тим“, каже Николић.

Наш саговорник верује да би властима било много боље да се позабаве стањем у сопственој војсци, јер чим зову НАТО у помоћ, значи да нешто није у реду у овом ресору.

Коментар