Бил Гејтс: Вештачка интелигенција мора бити доступна свима

Како тензије између Кине и САД не јењавају, све се чешће могу чути гласине и о трци у наоружању између двеју држава на пољу вештачке интелигенције, а суоснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс недавно је рекао да не може да схвати како би раздвајање или ограничавање научних истраживања уопште функционисало.
Sputnik

„Не можете да носите поруке које ћете делити другима, а које кажу да не смете некоме нешто да дате, јер му је бака Кинескиња. То неће функционисати“, истакао је Гејтс на конференцији „Блумберг њу економи форум“ у Пекингу.

САД су дуго имале користи од отвореног дељења резултата научних истраживања, што је и даље огромна предност, посебно на пољу вештачке интелигенције, преноси Б92.

Гејтс је потпуно уверен да за такав приступ не постоји алтернатива.

„Ко год буде имао отворен систем, биће у огромној предности. Можете потпуно да игноришете све који ће покушати да затворе своје системе“, поручио је он.

Гејтс је посетио „Мајкрософтов“ истраживачки центар у Пекингу који се бави управо вештачком интелигенцијом, пренео је Танјуг.

Он је нагласио да је дељење резултата научних истраживања један од разлога што су запослени у том центру и дошли да раде за „Мајкрософт“ и додао да би они отишли да раде негде другде да није таквог приступа.

Коментар