Бил Гејтс: Вештачка интелигенција мора бити доступна свима

© AP Photo / Ted S. WarrenВласник Мајкрософта Бил Гејтс
Власник Мајкрософта Бил Гејтс - Sputnik Србија
Пратите нас
Како тензије између Кине и САД не јењавају, све се чешће могу чути гласине и о трци у наоружању између двеју држава на пољу вештачке интелигенције, а суоснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс недавно је рекао да не може да схвати како би раздвајање или ограничавање научних истраживања уопште функционисало.

„Не можете да носите поруке које ћете делити другима, а које кажу да не смете некоме нешто да дате, јер му је бака Кинескиња. То неће функционисати“, истакао је Гејтс на конференцији „Блумберг њу економи форум“ у Пекингу.

САД су дуго имале користи од отвореног дељења резултата научних истраживања, што је и даље огромна предност, посебно на пољу вештачке интелигенције, преноси Б92.

Гејтс је потпуно уверен да за такав приступ не постоји алтернатива.

„Ко год буде имао отворен систем, биће у огромној предности. Можете потпуно да игноришете све који ће покушати да затворе своје системе“, поручио је он.

Гејтс је посетио „Мајкрософтов“ истраживачки центар у Пекингу који се бави управо вештачком интелигенцијом, пренео је Танјуг.

Он је нагласио да је дељење резултата научних истраживања један од разлога што су запослени у том центру и дошли да раде за „Мајкрософт“ и додао да би они отишли да раде негде другде да није таквог приступа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала