Трамп као Грета: Постоји само једна личност године /фото/

Фотографија Грете Тунберг са насловне стране магазина „Тајм“ појавила се у петак у кампањи председника САД Доналда Трампа.
Sputnik

На једном од званичних профила на Твитеру, објављена је фотошопирана фотографија Трампа као Тунбергове.

„Кад је реч о држању обећања, постоји само једна личност године“, наведено је у твиту, у којем се даље наводи листа Трампових постигнућа, која укључује „процват економије“, изградњу антиимигрантског зида према Мексику и трговинске уговоре.

Истовремено, амерички председник Доналд Трамп је изјавио да је „смешно“ што је „Тајм“ изабрао шведску климатску активисткињу Грету Тунберг за личност године.

​Ово није ни први конфликт америчког председника и Тунбергове, као ни први необични фотошоп у Трамповој кампањи, преноси „Блиц“.

Млада активисткиња и председник већ су „ратовали“ на Твитеру, након страственог говора Грете Тунберг у Уједињеним нацијама у септембру, у којем је тинејџерка критиковала светске лидере што не реагују на климатске промене.

„Изгледа као веома срећна, млада девојчица која се радује светлој и предивној будућности. Лепо је то видети!“, навео је Трамп, а Грета је ту реченицу ставила на свој профил.

Ово је такође трећи пут у два месеца да је Трампова кампања објавила његову фотошопирану фотографију и ставила председникову главу на тело друге особе.

Крајем новембра Трампова глава се тако нашла на телу фиктивног боксера Рокија Балбое, из чувеног филма Силвестера Сталонеа, а недавно је осванула и фотографија председника с телом Марвеловог негативца Таноса из серијала „Осветници“.

„Вашингтон пост“ је пре две године писао да Трамп има више фотошопова њихових насловница с личностима године који висе на зидовима његових имања. Због тога је „Тајм“ тражио да се спорне насловнице уклоне. „Њузвик“ подсећа да је Трамп био „Тајмова“ личност године 2016.

Коментар