Трамп као Грета: Постоји само једна личност године /фото/

© REUTERS / TIMEГрета Тунберг
Грета Тунберг - Sputnik Србија
Пратите нас
Фотографија Грете Тунберг са насловне стране магазина „Тајм“ појавила се у петак у кампањи председника САД Доналда Трампа.

На једном од званичних профила на Твитеру, објављена је фотошопирана фотографија Трампа као Тунбергове.

„Кад је реч о држању обећања, постоји само једна личност године“, наведено је у твиту, у којем се даље наводи листа Трампових постигнућа, која укључује „процват економије“, изградњу антиимигрантског зида према Мексику и трговинске уговоре.

Истовремено, амерички председник Доналд Трамп је изјавио да је „смешно“ што је „Тајм“ изабрао шведску климатску активисткињу Грету Тунберг за личност године.

Ово није ни први конфликт америчког председника и Тунбергове, као ни први необични фотошоп у Трамповој кампањи, преноси „Блиц“.

Млада активисткиња и председник већ су „ратовали“ на Твитеру, након страственог говора Грете Тунберг у Уједињеним нацијама у септембру, у којем је тинејџерка критиковала светске лидере што не реагују на климатске промене.

„Изгледа као веома срећна, млада девојчица која се радује светлој и предивној будућности. Лепо је то видети!“, навео је Трамп, а Грета је ту реченицу ставила на свој профил.

Ово је такође трећи пут у два месеца да је Трампова кампања објавила његову фотошопирану фотографију и ставила председникову главу на тело друге особе.

Крајем новембра Трампова глава се тако нашла на телу фиктивног боксера Рокија Балбое, из чувеног филма Силвестера Сталонеа, а недавно је осванула и фотографија председника с телом Марвеловог негативца Таноса из серијала „Осветници“.

„Вашингтон пост“ је пре две године писао да Трамп има више фотошопова њихових насловница с личностима године који висе на зидовима његових имања. Због тога је „Тајм“ тражио да се спорне насловнице уклоне. „Њузвик“ подсећа да је Трамп био „Тајмова“ личност године 2016.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала