Путин одбацио идеју неограниченог председничког мандата

Председник Русије Владимир Путин је у разговору са ветеранима Другог светског рата у Санкт Петербургу изразио мишљење да се не треба вратити пракси неограниченог мандата шефа државе.
Sputnik

Један од ветерана се обратио председнику Русије са молбом да промени или побољша један од чланова закона, чиме пуномоћја председника неће бити „ограничена конкретним мандатом“.

Путин неће мењати Устав како би себи омогућио и трећи мандат

„Како би народ касније одлучио да ли да продужи рад председника или да га ослободи, захваливши му се на учињеном“, рекао је ветеран, додавши да је председник успео да ојача одбрамбену способност земље и да сада може да почне да решава друге задатке.

Путин се захвалио ветерану за оцену урађеног.

„Што се тиче рокова боравка на власти, схватам да је то повезано у многоме са тим што су наши људи забринути за стабилност у друштву и у држави: и за спољну и за унутрашњу стабилност“, нагласио је он.

„Било би врло забрињавајуће вратити се ситуацији из средине 80-их година прошлог века, када су руководиоци државе, један за другим, остајали на власти до своје смрти, а одлазили су без створених услова за трансформацију власти. Зато вам хвала, али боље да се не враћамо тој ситуацији која се десила средином 80-их година“, изјавио је председник Руске Федерације.

Коментар