У чему је тајна изгледа руских лепотица

Рускиње се традиционално сматрају најлепшим женама светa. Нежна бела кожа, светле очи и бујна коса чине типичан изглед жена из Русије. Поред витке линије, посебно у младости, воде рачуна да увек изгледају неговано и атрактивно.
Sputnik

Веровање да су све Рускиње лепотице постоји још од давнина. Рускиње су се одувек издвајале у маси, а њихова лепота је препознатљива широм света.

Објашњење зашто је тако треба тражити у клими и историјским приликама. Русија је претрпела тешке ратове у којима је погинуо велики број мушкараца и то је утицало на то да има више жена него мушкараца. Ова чињеница је створила велику конкуренцију међу женама и натерала их да се много више брину о свом изгледу.

За кога се сређују руске жене? Текст о томе зашто су нам потребне штикле и маникир

Тајна руске лепоте

Међутим, неке ствари су Рускињама „од Бога дате“. Пре свега, мисли се на климатске услове. У већинским деловима Русије клима је сурова и веома је хладно. Хладан ваздух делује као тоник и поре се сужавају. Тако лице постаје еластично, а образи румени. Осим тога, хладноћа доноси „антиејџ ефекат“. То значи да се, захваљујући мразевима, циркулација и тонус коже побољшавају и успорава се процес старења.

Умерена шминка

Рускиње увек изгледају неговано. Ретко се може срести девојка или жена са нападном шминком. Ствар је у томе што оне велику пажњу посвећују кремама и базама за шминку. Раније су то биле креме по бакином рецепту, који је био тајна сваке породице. Сада то подразумева скупу козметику и козметичке процедуре. Због велике посвећености свом изгледу, није чудо што су „руске козметичке процедуре“ једне од најскупљих у иностранству.

Ко су најбогатије Рускиње

Самоувереност и образовање

Рускиње привлаче пажњу на први поглед, а после неколико речи и освајају. Жене у Русији се труде да искористе образовање на прави начин и да увек оставе утисак. Због тога су често запажене у јавном животу, чак и на позицијама на којима иначе не бисмо очекивали да видимо жену (на пример Викторија Лопирeва, амбасадорка Светског првенства у фудбалу одржаног 2018. године у Русији).

Према подацима савремених истраживања — 37 одсто жена у Русији има високо образовање, при чему је у неким научним областима жена са универзитетским дипломама чак више него мушкараца: у друштвеним наукама их је 60 одсто, као и у медицини.

Уз све то долази и самоувереност које Рускиње имају и напретек. А са самоувереношћу долази много смеха и мање бора на челу. Рускиње имају и добар наступ у јавности, односно умеће самопрезентације. Ту спада и добар стил, умеће да се атрактивно одевају и шминкају, а спремне су да потроше доста новца да би изгледале привлачно.

Рускиње хоће Србе за мужеве!

Мешање народа

Још један од фактора који је утицао на то да руске лепотице постану национални бренд, у чему се слажу и многи странци који посете Русију, јесте чињеница да су се на огромном пространству Русије кроз векове мешале најразличитије националности и расе. Одавно је познато да етничка разноврсност обогаћује генетски фонд, а по једном америчком истраживању — управо се људи мешаних раса сматрају привлачнијим.

Коментар