У чему је тајна изгледа руских лепотица

Пратите насTelegramOdyssey
Рускиње се традиционално сматрају најлепшим женама светa. Нежна бела кожа, светле очи и бујна коса чине типичан изглед жена из Русије. Поред витке линије, посебно у младости, воде рачуна да увек изгледају неговано и атрактивно.

Веровање да су све Рускиње лепотице постоји још од давнина. Рускиње су се одувек издвајале у маси, а њихова лепота је препознатљива широм света.

Објашњење зашто је тако треба тражити у клими и историјским приликама. Русија је претрпела тешке ратове у којима је погинуо велики број мушкараца и то је утицало на то да има више жена него мушкараца. Ова чињеница је створила велику конкуренцију међу женама и натерала их да се много више брину о свом изгледу.

Девојке пред такмичење Мис Русије - Sputnik Србија
За кога се сређују руске жене? Текст о томе зашто су нам потребне штикле и маникир

Тајна руске лепоте

Међутим, неке ствари су Рускињама „од Бога дате“. Пре свега, мисли се на климатске услове. У већинским деловима Русије клима је сурова и веома је хладно. Хладан ваздух делује као тоник и поре се сужавају. Тако лице постаје еластично, а образи румени. Осим тога, хладноћа доноси „антиејџ ефекат“. То значи да се, захваљујући мразевима, циркулација и тонус коже побољшавају и успорава се процес старења.

Умерена шминка

Рускиње увек изгледају неговано. Ретко се може срести девојка или жена са нападном шминком. Ствар је у томе што оне велику пажњу посвећују кремама и базама за шминку. Раније су то биле креме по бакином рецепту, који је био тајна сваке породице. Сада то подразумева скупу козметику и козметичке процедуре. Због велике посвећености свом изгледу, није чудо што су „руске козметичке процедуре“ једне од најскупљих у иностранству.

Долар - Sputnik Србија
Ко су најбогатије Рускиње

Самоувереност и образовање

Рускиње привлаче пажњу на први поглед, а после неколико речи и освајају. Жене у Русији се труде да искористе образовање на прави начин и да увек оставе утисак. Због тога су често запажене у јавном животу, чак и на позицијама на којима иначе не бисмо очекивали да видимо жену (на пример Викторија Лопирeва, амбасадорка Светског првенства у фудбалу одржаног 2018. године у Русији).

Према подацима савремених истраживања — 37 одсто жена у Русији има високо образовање, при чему је у неким научним областима жена са универзитетским дипломама чак више него мушкараца: у друштвеним наукама их је 60 одсто, као и у медицини.

Уз све то долази и самоувереност које Рускиње имају и напретек. А са самоувереношћу долази много смеха и мање бора на челу. Рускиње имају и добар наступ у јавности, односно умеће самопрезентације. Ту спада и добар стил, умеће да се атрактивно одевају и шминкају, а спремне су да потроше доста новца да би изгледале привлачно.

Млада - Sputnik Србија
Рускиње хоће Србе за мужеве!

Мешање народа

Још један од фактора који је утицао на то да руске лепотице постану национални бренд, у чему се слажу и многи странци који посете Русију, јесте чињеница да су се на огромном пространству Русије кроз векове мешале најразличитије националности и расе. Одавно је познато да етничка разноврсност обогаћује генетски фонд, а по једном америчком истраживању — управо се људи мешаних раса сматрају привлачнијим.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала