Према речима шпанског лекара, у исхрану је потребно додати више воћа, поврћа и зелениша. Осим тога, специјалиста саветује да се једу житарице од целог зрна и нерафинисани производи.
Гарсија истиче значај конзумирања меса и рибе барем једном недељно. При томе, рибља јела сматрају се пожељнијим, а од меса је најбоље конзумирати живинско.
Он такође препоручује конзумирање махунарки и млечних производа два до три пута недељно. За пржење и преливе за салате најбоље је користити маслиново уље, а за десерт суво воће.
Осим тога, квалитетан сан и физичка активност помоћи ће одржавању тела у доброј форми.
Пандемија новог коронавируса
Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 2019-нЦоВ (2019-nCoV), касније назван КОВИД-19.
Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог коронавируса за пандемију. Први случајеви заразе овим коронавирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према најновијим подацима Универзитета „Џон Хопкинс“ у више од 150 земаља света заражено је више од 182 хиљаде људи, већина се опоравила, а више од седам хиљада је умрло.
Прочитајте још: