Храна која спасава од коронавируса ─ савети шпанског лекара

CC0 / Pixabay / Воће и поврће на пијаци
Воће и поврће на пијаци  - Sputnik Србија
Пратите нас
Медитеранска дијета помоћи ће телу да се избори са инфекцијом коронавируса, сматра шпански лекар Хосе Мануел Фернандес Гарсија.

Према речима шпанског лекара, у исхрану је потребно додати више воћа, поврћа и зелениша. Осим тога, специјалиста саветује да се једу житарице од целог зрна и нерафинисани производи.

Гарсија истиче значај конзумирања меса и рибе барем једном недељно. При томе, рибља јела сматрају се пожељнијим, а од меса је најбоље конзумирати живинско.

Он такође препоручује конзумирање махунарки и млечних производа два до три пута недељно. За пржење и преливе за салате најбоље је користити маслиново уље, а за десерт суво воће.

Осим тога, квалитетан сан и физичка активност помоћи ће одржавању тела у доброј форми.

Пандемија новог коронавируса

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 2019-нЦоВ (2019-nCoV), касније назван КОВИД-19. 

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог коронавируса за пандемију. Први случајеви заразе овим коронавирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према најновијим подацима Универзитета „Џон Хопкинс“ у више од 150 земаља света заражено је више од 182 хиљаде људи, већина се опоравила, а више од седам хиљада је умрло.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала