На Београдском сајму спремни кревети за заражене вирусом корона /видео/

На Београдском сајму се ужурбано врше припреме за смештање оболелих од вируса корона. У Хали 1 Београдског сајма поставља се 3.000 кревета за прихват и смештај особа са симптомима инфекције вирусом корона, саопштило је Министарство одбране.
Sputnik

Председник Србије Александар Вучић најавио је на јучерашњој конференцији да ће на Београдском сајму бити намештено чак 3.000 кревета.

​Према речима министра одбране Александра Вулина, који је обишао Београдски сајам, овде ће доћи и стручњаци из Кине да оцене да ли је потребно нешто променити или додатно урадити.

„Исто што радимо овде, ми смо спремни да урадимо и у било ком граду у Србији, у складу са потребама и како буде наложио кризни штаб Владе Србије“, истакао је министар одбране.

Вулин је навео да ће Војска Србије обезбеђивати и тај објекат уколико буде потребно, као и сваки објекат у коме се у карантину налазе наши грађани, као што обезбеђује и све мигрантске кампове, значајне здравствене установе и граничне прелазе.

На Београдском сајму спремни кревети за заражене вирусом корона /видео/

Пуковник Љубиша Стошић, начелник Одељења за оперативне послове у команди Команде за обуку изјавио је да ће задатак који је добијен бити извршен у току овог дана.
У Хали 1 Београдског сајма јединице АБХО извршиле су превентивну дезинфекцију простора где је у току постављање кревета.

Председник Вучић је раније напоменуо да ће се најугроженији прво слати у болнице, КБЦ у Београду, Драгише Мишовића, ВМА, а на крају Сајам, такође је споменуо да ће бити спремљено и до 5.000 кревета широм Србије.

  • Све о пандемији коронавируса у Србији, свету и региону читајте ОВДЕ.

 

 

Коментар