На Београдском сајму спремни кревети за заражене вирусом корона /видео/

© Фото : Ž. KneževićКревети на Сајму
Кревети на Сајму - Sputnik Србија
Пратите нас
На Београдском сајму се ужурбано врше припреме за смештање оболелих од вируса корона. У Хали 1 Београдског сајма поставља се 3.000 кревета за прихват и смештај особа са симптомима инфекције вирусом корона, саопштило је Министарство одбране.

Председник Србије Александар Вучић најавио је на јучерашњој конференцији да ће на Београдском сајму бити намештено чак 3.000 кревета.

​Према речима министра одбране Александра Вулина, који је обишао Београдски сајам, овде ће доћи и стручњаци из Кине да оцене да ли је потребно нешто променити или додатно урадити.

„Исто што радимо овде, ми смо спремни да урадимо и у било ком граду у Србији, у складу са потребама и како буде наложио кризни штаб Владе Србије“, истакао је министар одбране.

Вулин је навео да ће Војска Србије обезбеђивати и тај објекат уколико буде потребно, као и сваки објекат у коме се у карантину налазе наши грађани, као што обезбеђује и све мигрантске кампове, значајне здравствене установе и граничне прелазе.

© Фото : Ministarstvo odbrane/Jovo MamulaИ министар Вулин се укључио у постављање кревета на Београдском сајму
На Београдском сајму спремни кревети за заражене вирусом корона /видео/ - Sputnik Србија
И министар Вулин се укључио у постављање кревета на Београдском сајму

Пуковник Љубиша Стошић, начелник Одељења за оперативне послове у команди Команде за обуку изјавио је да ће задатак који је добијен бити извршен у току овог дана.
У Хали 1 Београдског сајма јединице АБХО извршиле су превентивну дезинфекцију простора где је у току постављање кревета.

Председник Вучић је раније напоменуо да ће се најугроженији прво слати у болнице, КБЦ у Београду, Драгише Мишовића, ВМА, а на крају Сајам, такође је споменуо да ће бити спремљено и до 5.000 кревета широм Србије.

  • Све о пандемији коронавируса у Србији, свету и региону читајте ОВДЕ.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала