Вирус корона на менију: Кувари, посластичари и бармени оригиналношћу против пандемије

Sputnik

Погледајте како вирусу корона оригиналношћу пркосе угоститељи из различитих делова света.

1 / 12
Француски кондитор Жан-Франсоа Пре направио је чоколадно јаје у облику вируса корона, који изазива болест ковид 19. Пралина је направљена од беле чоколаде обојене црном прехрамбеном бојом и бадема обојених у црвено.
2 / 12
Француски кондитор Жан-Франсоа Пре припрема чоколадно јаје у облику вируса корона, који изазива болест ковид 19. Пралина је направљена од беле чоколаде обојене црном прехрамбеном бојом и бадема обојених у црвено.
3 / 12
Услед пандемије вируса корона, једна тајландска посластичарница у понуду је уврстила мафине са глазуром у облику заштитне маске. Цена овако опремљеног мафина је нешто испод једног америчког долара.
4 / 12
Вијетнамски кувар Данг Ван Ку припрема лепиње за бургере инспирисане изгледом вируса корона. Такозвани „корона-бургери“ продају се у ресторану „Пица хоум“ у Ханоју.
5 / 12
Бургер инспирисан изгледом вируса корона. Такозвани „корона-бургери“ продају се у ресторану „Пица хоум“ у Ханоју. Власник ресторана Хоанг Тунг рекао је да се нада да ће занимљиве лепиње орасположити муштерије током пандемије.
6 / 12
Пекара у Дортмунду продаје торте у облику ролни тоалет-папира. Тоалет-папир је постао својеврсни симбол панике изазване пандемијом вируса корона, а торта инспирисана том појавом је најпродаванији производ у овој немачкој пекари.
7 / 12
Вино са називом „Без полицијског часа“ продаје се у дисконту пића у Мајамију. Продаја алкохолног пића у САД знатно је порасла након што су услед пандемије вируса корона затворени биоскопи, барови и ресторани. У последње време постале су популарне и виртуелне „карантинске журке“.
8 / 12
Припрема чоколадних ускршњих зека у посластичарници у Швајцарској. За многу децу на Западу, Ускрс је незамислив без чоколаде са ликом Ускршњег зеке. Услед пандемије коронавируса, ове године је и тај популарни лик приморан да „носи“ заштитну маску.
9 / 12
За многу децу на Западу, Ускрс је незамислив без чоколаде са ликом Ускршњег зеке. Услед пандемије коронавируса, ове године је и тај популарни лик приморан да „носи“ заштитну маску. Овако изгледа чоколадни ускршњи зека из једне посластичарнице у Швајцарској.
10 / 12
Пињате са темом коронавируса окачене у излогу једне продавнице слаткиша у Мексику.
11 / 12
Реклама за снижено пиво „Корона“ на рецепцији хотела у Осаки. Гигант индустрије пива суочио се са падом продаје након што је у свету проглашена пандемија изазвана вирусом који дели његово име.
12 / 12
Немачки посластичар Торстен Рот нашао је оригиналан начин да се бори против коронавируса. Његове пралине „антитела вируса корона“ направљене су од лешника и марципана и продају се у различитим бојама.
Коментар