Вирус корона на менију: Кувари, посластичари и бармени оригиналношћу против пандемије

Пратите насTelegramOdyssey
У борби против страха и панике изазваних пандемијом вируса корона, маштовити кувари, посластичари и бармени у понуду су уврстили различите тематске производе.

Погледајте како вирусу корона оригиналношћу пркосе угоститељи из различитих делова света.

© AFP 2023 / Damien MeyerФранцуски кондитор Жан-Франсоа Пре направио је чоколадно јаје у облику вируса корона, који изазива болест ковид 19. Пралина је направљена од беле чоколаде обојене црном прехрамбеном бојом и бадема обојених у црвено.
Кондитор Жан-Франсоа Пре и чоколадно јаје које изгледа као модел вируса корона - Sputnik Србија
1/12
Француски кондитор Жан-Франсоа Пре направио је чоколадно јаје у облику вируса корона, који изазива болест ковид 19. Пралина је направљена од беле чоколаде обојене црном прехрамбеном бојом и бадема обојених у црвено.
© AFP 2023 / Damien MeyerФранцуски кондитор Жан-Франсоа Пре припрема чоколадно јаје у облику вируса корона, који изазива болест ковид 19. Пралина је направљена од беле чоколаде обојене црном прехрамбеном бојом и бадема обојених у црвено.
Кондитор Жан-Франсоа Пре припрема чоколадно јаје које изгледа као модел вируса корона - Sputnik Србија
2/12
Француски кондитор Жан-Франсоа Пре припрема чоколадно јаје у облику вируса корона, који изазива болест ковид 19. Пралина је направљена од беле чоколаде обојене црном прехрамбеном бојом и бадема обојених у црвено.
© AP Photo / Sakchai LalitУслед пандемије вируса корона, једна тајландска посластичарница у понуду је уврстила мафине са глазуром у облику заштитне маске. Цена овако опремљеног мафина је нешто испод једног америчког долара.
Мафини са заштитном маском - Sputnik Србија
3/12
Услед пандемије вируса корона, једна тајландска посластичарница у понуду је уврстила мафине са глазуром у облику заштитне маске. Цена овако опремљеног мафина је нешто испод једног америчког долара.
© AFP 2023 / Manan VatsyayanaВијетнамски кувар Данг Ван Ку припрема лепиње за бургере инспирисане изгледом вируса корона. Такозвани „корона-бургери“ продају се у ресторану „Пица хоум“ у Ханоју.
Вијетнамски кувар Данг Ван Ку припрема лепиње за бургере инспирисане изгледом вируса корона. - Sputnik Србија
4/12
Вијетнамски кувар Данг Ван Ку припрема лепиње за бургере инспирисане изгледом вируса корона. Такозвани „корона-бургери“ продају се у ресторану „Пица хоум“ у Ханоју.
© AP Photo / Hau DinhБургер инспирисан изгледом вируса корона. Такозвани „корона-бургери“ продају се у ресторану „Пица хоум“ у Ханоју. Власник ресторана Хоанг Тунг рекао је да се нада да ће занимљиве лепиње орасположити муштерије током пандемије.
Бургер инспирисан изгледом вируса корона у једном ресторану у Ханоју. - Sputnik Србија
5/12
Бургер инспирисан изгледом вируса корона. Такозвани „корона-бургери“ продају се у ресторану „Пица хоум“ у Ханоју. Власник ресторана Хоанг Тунг рекао је да се нада да ће занимљиве лепиње орасположити муштерије током пандемије.
© AP Photo / DPA / Bernd ThissenПекара у Дортмунду продаје торте у облику ролни тоалет-папира. Тоалет-папир је постао својеврсни симбол панике изазване пандемијом вируса корона, а торта инспирисана том појавом је најпродаванији производ у овој немачкој пекари.
Посластичарница у Дортмунду продаје торте у облику ролни тоалет-папира - Sputnik Србија
6/12
Пекара у Дортмунду продаје торте у облику ролни тоалет-папира. Тоалет-папир је постао својеврсни симбол панике изазване пандемијом вируса корона, а торта инспирисана том појавом је најпродаванији производ у овој немачкој пекари.
© AFP 2023 / Leila MacorВино са називом „Без полицијског часа“ продаје се у дисконту пића у Мајамију. Продаја алкохолног пића у САД знатно је порасла након што су услед пандемије вируса корона затворени биоскопи, барови и ресторани. У последње време постале су популарне и виртуелне „карантинске журке“.
Вино са називом „Без полицијског часа“ продаје се у дисконту пића у Мајамију. - Sputnik Србија
7/12
Вино са називом „Без полицијског часа“ продаје се у дисконту пића у Мајамију. Продаја алкохолног пића у САД знатно је порасла након што су услед пандемије вируса корона затворени биоскопи, барови и ресторани. У последње време постале су популарне и виртуелне „карантинске журке“.
© REUTERS / Arnd WiegmannПрипрема чоколадних ускршњих зека у посластичарници у Швајцарској. За многу децу на Западу, Ускрс је незамислив без чоколаде са ликом Ускршњег зеке. Услед пандемије коронавируса, ове године је и тај популарни лик приморан да „носи“ заштитну маску.
Припрема чоколадних ускршњих зека са заштитном маском у посластичарници у Швајцарској. - Sputnik Србија
8/12
Припрема чоколадних ускршњих зека у посластичарници у Швајцарској. За многу децу на Западу, Ускрс је незамислив без чоколаде са ликом Ускршњег зеке. Услед пандемије коронавируса, ове године је и тај популарни лик приморан да „носи“ заштитну маску.
© REUTERS / Arnd WiegmannЗа многу децу на Западу, Ускрс је незамислив без чоколаде са ликом Ускршњег зеке. Услед пандемије коронавируса, ове године је и тај популарни лик приморан да „носи“ заштитну маску. Овако изгледа чоколадни ускршњи зека из једне посластичарнице у Швајцарској.
Припрема чоколадних ускршњих зека са заштитном маском у посластичарници у Швајцарској. - Sputnik Србија
9/12
За многу децу на Западу, Ускрс је незамислив без чоколаде са ликом Ускршњег зеке. Услед пандемије коронавируса, ове године је и тај популарни лик приморан да „носи“ заштитну маску. Овако изгледа чоколадни ускршњи зека из једне посластичарнице у Швајцарској.
© AFP 2023 / Guillermo AriasПињате са темом коронавируса окачене у излогу једне продавнице слаткиша у Мексику.
Пињате са темом коронавируса окачене у излогу једне продавнице слаткиша у Мексику - Sputnik Србија
10/12
Пињате са темом коронавируса окачене у излогу једне продавнице слаткиша у Мексику.
© REUTERS / Mari SaitoРеклама за снижено пиво „Корона“ на рецепцији хотела у Осаки. Гигант индустрије пива суочио се са падом продаје након што је у свету проглашена пандемија изазвана вирусом који дели његово име.
Реклама за снижено пиво „Корона“ на рецепцији хотела у Осаки - Sputnik Србија
11/12
Реклама за снижено пиво „Корона“ на рецепцији хотела у Осаки. Гигант индустрије пива суочио се са падом продаје након што је у свету проглашена пандемија изазвана вирусом који дели његово име.
© AP Photo / Jens MeyerНемачки посластичар Торстен Рот нашао је оригиналан начин да се бори против коронавируса. Његове пралине „антитела вируса корона“ направљене су од лешника и марципана и продају се у различитим бојама.
Немачки посластичар Торстен Рот представио је своје пралине у борби против коронавируса - Sputnik Србија
12/12
Немачки посластичар Торстен Рот нашао је оригиналан начин да се бори против коронавируса. Његове пралине „антитела вируса корона“ направљене су од лешника и марципана и продају се у различитим бојама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала