„Ростех“: Домаћи авиони преплавиће небо над Русијом

Авиони домаће производње преплавиће небо над Русијом до 2030. године, изјавио је извршни директор руске државне корпорације „Ростех“ Олег Јевтушенко.
Sputnik
„Сигуран сам да ће наши авиони у најскорије време испунити небо над Русијом, па и шире“, изјавио је Јевтушенко.

Одговарајући на питање када ће се то догодити, Јевтушенко је истакао да је најпре потребно одредити стратегију развоја руске ваздухопловне индустрије, тачније, какви авиони, ког капацитета и на којим рутама ће бити потребни. Он је нагласио да ће се то реализовати у овој деценији.

Претходно је индустријски директор ваздухопловног кластера државне корпорације „Ростех“ Анатолиј Сердјуков изјавио да авио-индустрију, вероватно, чекају велике реформе.

„Ростех“: Домаћи авиони преплавиће небо над Русијом

Касније је генерални директор „Уједињене авио-индустријске корпорације“ (ОАК) Јуриј Сљусар саопштио да се, пре свега, ради о синергији с другим компанијама авио-кластерима, као и о унификацији производних процеса, општим приступима технолошком развоју, о коришћењу укупног производног и конструкторског потенцијала, могућности за промоцију, постпродајним услугама и т.д.

Други део реформи, према његовим речима, подразумева одређивање приступа обима и форме авиона за цивилну и војну сферу, које ОАК треба да пласира на тржишту и преда наручиоцу.

Коментар