„Ростех“: Домаћи авиони преплавиће небо над Русијом

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаШтанд "Ростеха" на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу
Штанд Ростеха на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Авиони домаће производње преплавиће небо над Русијом до 2030. године, изјавио је извршни директор руске државне корпорације „Ростех“ Олег Јевтушенко.
„Сигуран сам да ће наши авиони у најскорије време испунити небо над Русијом, па и шире“, изјавио је Јевтушенко.

Одговарајући на питање када ће се то догодити, Јевтушенко је истакао да је најпре потребно одредити стратегију развоја руске ваздухопловне индустрије, тачније, какви авиони, ког капацитета и на којим рутама ће бити потребни. Он је нагласио да ће се то реализовати у овој деценији.

Претходно је индустријски директор ваздухопловног кластера државне корпорације „Ростех“ Анатолиј Сердјуков изјавио да авио-индустрију, вероватно, чекају велике реформе.

© Sputnik / Сергеј Мамонтов / Уђи у базу фотографијаРуски путнички авион МС-21
„Ростех“: Домаћи авиони преплавиће небо над Русијом - Sputnik Србија
Руски путнички авион МС-21

Касније је генерални директор „Уједињене авио-индустријске корпорације“ (ОАК) Јуриј Сљусар саопштио да се, пре свега, ради о синергији с другим компанијама авио-кластерима, као и о унификацији производних процеса, општим приступима технолошком развоју, о коришћењу укупног производног и конструкторског потенцијала, могућности за промоцију, постпродајним услугама и т.д.

Други део реформи, према његовим речима, подразумева одређивање приступа обима и форме авиона за цивилну и војну сферу, које ОАК треба да пласира на тржишту и преда наручиоцу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала