Дијетолог препоручује шта треба јести у самоизолацији

Током самоизолације треба избегавати масну храну, а више пажње обратити на нискокалоричне производе, рекао је порталу „Взгљад“ лекар-дијетолог Михаил Гинзбург.
Sputnik
„Код куће треба јести чешће и у малим порцијама. Оброк треба да садржи житарице, поврће, воће, рибу. Добро је јести бобиочасто воће, орахе. Млечни производи су добродошли. Месо такође може да се једе, али не масно, већ на пример пилетина“, каже Гинзбург.

Током самоизолације човек се мање креће, зато је важно да оброк садржи нискокалоричне производе, наводи Гинзбург.

У вези с тим, треба обратити пажњу, не само на то шта треба укључити у исхрану, већ и шта треба смањити. То су шећер, уље, кондитерски производи, пецива, пиринач и кромпир.

У неким европским државама је због короне уведен карантин, грађанима је забрањено да излазе, без веће потребе. Власти Русије и Србије, такође препоручују да се ради од куће или да се једноставно остаје кући, док људи који су дошли из иностранства морају да буду у самоизолацији 14 до 28 дана.

Коментар