00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОРБИТА КУЛТУРЕ
10:00
120 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Интермецо“
07:00
30 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
У којој књижевној епохи живимо
16:00
120 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Живот је као бокс: Научите да примате ударце, али задате победнички
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Пречник страним речима и изразима“
20:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Неко лаже: Трамп или Зеленски
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Дијетолог препоручује шта треба јести у самоизолацији

© Фото : Пиксабеј Храна на трпези
 Храна на трпези - Sputnik Србија
Пратите нас
Током самоизолације треба избегавати масну храну, а више пажње обратити на нискокалоричне производе, рекао је порталу „Взгљад“ лекар-дијетолог Михаил Гинзбург.
„Код куће треба јести чешће и у малим порцијама. Оброк треба да садржи житарице, поврће, воће, рибу. Добро је јести бобиочасто воће, орахе. Млечни производи су добродошли. Месо такође може да се једе, али не масно, већ на пример пилетина“, каже Гинзбург.

Током самоизолације човек се мање креће, зато је важно да оброк садржи нискокалоричне производе, наводи Гинзбург.

У вези с тим, треба обратити пажњу, не само на то шта треба укључити у исхрану, већ и шта треба смањити. То су шећер, уље, кондитерски производи, пецива, пиринач и кромпир.

У неким европским државама је због короне уведен карантин, грађанима је забрањено да излазе, без веће потребе. Власти Русије и Србије, такође препоручују да се ради од куће или да се једноставно остаје кући, док људи који су дошли из иностранства морају да буду у самоизолацији 14 до 28 дана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала