Ја сам дечак из колоне избеглица, гледао сам сузе мајки у Олуји: Емотиван одговор капитена Звезде

Капитен фудбалера Црвене звезде, голман Милан Борјан, емотивним постом на друштвеним мрежама одговорио је на провокативни пост једног навијача „Партизана“, који је поделио и потпредседник црно-белих Владимир Вулетић.
Sputnik

Потпредседник Партизана Владимир Вулетић на свом Инстаграм сторију поделио је „фотографију забрањене историје делија“ која је изазвала лавину коментара на друштвеним мрежама, преноси „Блиц“.

„Забрањена историја Делија из Книна... знамо да су побегли и град предали без испаљеног метка, али су и заставу оставили на улици где су је нашле усташе из Задра“, стоји у твиту који је поделио потпредседник Партизана, а који је касније избрисан са Твитера.

На то је убрзо одговорио голман и капитен Звезде.

„Добар дан свима, ја сам Милан Борјан, један од дечака који је пре 25 година био у непрегледној колони избеглица током „Олује“. Сећам се те колоне где су мајке плакале, баке очајно запомагале за остављеним синовима, мужевима, очевима. Ми деца нисмо тада били свесни шта се дешава, видели смо само да нам горе куће, игралишта на којима смо се до јуче безбрижно играли, били смо уплашени, жедни и гладни...

Нема правде за жртве злочина почињених у „Олуји“

Данас сви ми који смо преживели ту страшну, непрегледну колону носимо велике ожиљке и ране. Неки од нас никада се нису опоравили. Нисмо заслужили да нас нико а посебно један „Професор“ вређа само из једног разлога, а то је што смо били принуђени да будемо у непрегледној колони током „Олује“ и што смо Делије“, написао је, између осталог, Борјан.

Он је навео да је „Србима из Книна после геноцида НДХ остала само Црвена Звезда у Југославији да се идентификује са српством“. Додао је да су заставу која се види на слици у спорном твиту, „направили ми деца од десет година а тада смо је изгубили, као и све у животу што смо изгубили и што нам је одузето, а пре свега наш кревет, дом, играчке“.

„Извињавам се свима што сам као спортиста морао да реагујем на политичку садржину, али превише је моја душа разорена од бола након прозивке свих нас Делија из Книна који смо преживели животну голготу! Нећу се више оглашавати на ову тему“, написао је капитен Звезде.

Коментар