Вучић: Нећу узети 100 евра ни мењати политику због лупања у шерпе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да неће узети 100 евра, коју је држава предвидела као директну помоћ свим пунолетним грађанима, наводећи да му тај новац није потребан и да би радије изабрао да буде уложен у неку велику инвестицију.
Sputnik

„Ја бих тих 100 евра вероватно потрошио на неке домаће глупости и дрангулије“, рекао је Вучић за РТС и додао да је боље да тај новац буде употребљен, на пример, за градњу путева.

Вучић је, такође, поручио да не жели да мења политику везану за спречавање ширења вируса и спасавања људских живота због „ударања у шерпе“ и „звиждука“, већ ће наставити да поступа по препорукама лекара и радити оно што је најбоље за Србију и грађане.

„Нема ништа простије“: Вучић објаснио како до 100 евра државне помоћи

Председник Србије је оценио да је „лупање у шерпе“ делом политички протест, на који позивају поједини представници опозиције, а делом незадовљства људи мерама ограничења, који кажу: „Вучићу, ти си нас затворио, пусти нас напоље“, пренео је Танјуг.

„Оно што ме боли јесте што су лекари изгубили примат, јер ови људи почињу са ударањем већ у 20.02 часова, јер им је много важније колико ће мени да звижде, а не колико ће да подрже своје лекаре. Тиме су показали да их јединство никада није занимало, а политички лидери који су то организовали показали су сву своју неодговорност и ништа друго“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао и да је Србија у првом кварталу забележила раст БДП-а од пет процената. Он је напоменуо да би, да није било 15 дана ванредног стања и читаве кризе, раст био око 6,2 одсто.

Србија ће се борити како би ове и наредне године имала највећи економски раст у Европи, рекао је Вучић.

Вучић каже да је „Србија толико спремна да ћете се изненадити“.

„Брже ћемо стизати развијене земље него што је икада био случај“, додао је он и најавио да се не очекује да наш раст БДП-а иде испод -1 одсто или -1,5 одсто ове године.

Након тога, нагласио је Вучић, „идемо пуним плућима, идемо да побеђујемо“.

Прочитајте још:

Коментар