Нова кампања и страшне претње митрополиту Амфилохију: Ускоро ћеш на исповед пред Бога

Провладини медији у Црној Гори поново су покренули кампању против митрополита Амфилохија - овај пут јер је држао опело на сахрани свештeника Момчила Кривокапића. Објављени су чак и текстови који садрже страшне претње, као што је она да ће митрополит „ускоро на исповед пред Бога“.
Sputnik

Портал ЦДМ је у тексту „СПЦ не поштује мере забране, Амфилохије поново на сахрани“, поново покренуо кампању против митрополита црногорско-приморског због тога што је обављао своју дужност - одржао опело преминулом свештенику.

Митрополит Амфилохијe: Свештени чин опела je наша људска и хришћанска дужност

Овај провладин портал наводи и да је „упркос мерама забране окупљања на сахрани свештеника Момчила Мома Кривокапића присуствовало бројно свештенство и грађани, те да је „митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио литургију са опелом у цркви Светог Николе у Котору“,

Како наводе са овог портала, они су упутили и питање Управи полиције и Националном координационом телу јесу ли реаговали и шта ће предузети.

„Овај наслов ЦДМ остаје за памћење. Укратко, ухапсите бројно свештенство и грађане! Дакле, ЦДМ жели литије. Нормално, биће, наравно“, оценио је за портал ИН4С политички аналитичар Војин Грубач, који је и колумниста тог портала.

Провладин портал ЦДМ пренео је и писмо „пензионисаног радника АНБ“ које су објавиле црногорске Дневне новине, упућено владики Амфилохију. У том писму, извесни Момчило Ћупић, оптужује митрополита за богохуљење, те да је „довео Црну Гору на ивицу грађанског рата“, а да је „бог послао корону у мисију мира“.

Пензионисани радник АНБ обраћа се митрополиту и наводи речи које се могу сматрати претећим, да ће „ускоро на исповед пред Бога“.

У писму стоји да је митрополит „одувек на странпутици“, да „доводи у питање мир у Црној Гори“, те да је због тога што је поменуо обнављање литија после епидемије, аутор „забринут за његово ментално здравље.

Црногорска власт под плаштом борбе против ковида 19 наставља обрачун са српском црквом /видео/

„Да нијесте овако застранили, ја сам се носио мишљу да се обратим предсједнику Црне Горе, са којим се још нијесам лично упознао, и да му предложим да Вас на мјесто првога владике обновљене цркве у Црној Гори. Јер, сматрам сам да је људски гријешити и да бог прашта“, наводи аутор писма.

Подсетимо, ово је нови случај кампање против митрополита црногорско-приморског само зато што је служио опело на сахрани. Митрополит Амфилохије недавно је саслушан у цетињском тужилаштву зато што је држао опело на сахрани историчара Владимира Јовићевића.

Прочитајте још:

Коментар