Дигитални турнир: Фудбал за пријатељство окупиће више од 10 хиљада учесника из целог света

ПАО Газпром покреће осму сезону Међународног дечијег друштвеног програма Фудбал за пријатељство. Ове године финални догађаји су планирани у децембру и одржаће се у новом, дигиталном формату. Представљајући различите земље и културе, млади фудбалери се уједињују у мешовите репрезентације и уче да играју у једном тиму.
Sputnik

Током седам сезона, више од 6.000 деце из 211 земаља и региона су постали учесници Фудбала за пријатељство. Више од 5 милиона људи широм света учествовало је у спортским, образовним и еколошким догађајима програма.

У 2019, учесници програма су поставили Гинисов светски рекорд за одржавање најмултинационалнијег фудбалског тренинга на планети.

Дигитални турнир: Фудбал за пријатељство окупиће више од 10 хиљада учесника из целог света

У 2020. години, нова сезона ће бити у потпуности у онлајн формату. На дигиталној платформи први пут у историји биће одржано Светско онлајн првенство у Фудбалу за пријатељство, на којем ће се такмичити 32 репрезентације, од којих се свака састоји од 12-годишњих сајбер спортиста из различитих земаља, различитог пола, различитих физичких способности, који говоре на различитим језицима.

Дигитални универзум Фудбал за пријатељство ће окупити више од 10 хиљада играча свих узраста из више од 100 земаља. Уникални виртуелни простор постаће основа за међународна дечја такмичења на којима свако може да учествује не излазећи из куће.

Србија учествује у програму од 2013. године и једна је од првих земаља учесница Фудбала за пријатељство.

Коментар