Дигитални турнир: Фудбал за пријатељство окупиће више од 10 хиљада учесника из целог света

© Фото : Shumnyy_Roman www.ufa-fotografФудбал за пријатељство
Фудбал за пријатељство - Sputnik Србија
Пратите нас
ПАО Газпром покреће осму сезону Међународног дечијег друштвеног програма Фудбал за пријатељство. Ове године финални догађаји су планирани у децембру и одржаће се у новом, дигиталном формату. Представљајући различите земље и културе, млади фудбалери се уједињују у мешовите репрезентације и уче да играју у једном тиму.

Током седам сезона, више од 6.000 деце из 211 земаља и региона су постали учесници Фудбала за пријатељство. Више од 5 милиона људи широм света учествовало је у спортским, образовним и еколошким догађајима програма.

У 2019, учесници програма су поставили Гинисов светски рекорд за одржавање најмултинационалнијег фудбалског тренинга на планети.

© Фото : DMITRY GODD89373001408one.goddФудбал за пријатељство
Дигитални турнир: Фудбал за пријатељство окупиће више од 10 хиљада учесника из целог света - Sputnik Србија
Фудбал за пријатељство

У 2020. години, нова сезона ће бити у потпуности у онлајн формату. На дигиталној платформи први пут у историји биће одржано Светско онлајн првенство у Фудбалу за пријатељство, на којем ће се такмичити 32 репрезентације, од којих се свака састоји од 12-годишњих сајбер спортиста из различитих земаља, различитог пола, различитих физичких способности, који говоре на различитим језицима.

Дигитални универзум Фудбал за пријатељство ће окупити више од 10 хиљада играча свих узраста из више од 100 земаља. Уникални виртуелни простор постаће основа за међународна дечја такмичења на којима свако може да учествује не излазећи из куће.

Србија учествује у програму од 2013. године и једна је од првих земаља учесница Фудбала за пријатељство.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала