Нереди у Сијетлу: Полиција употребила димне бомбе /видео/

Полиција је у Сијетлу, у савезној америчкој држави Вашингтон, употребила димне бомбе и бибер спреј да би растерала демонстранте окупљене на протестима због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда.
Sputnik

Полиција је реаговала пошто је више пута упозорила демонстранте да не померају барикаде постављене између њих и полиције.

​На видео-снимцима могле су се чути експлозије и видети дим приликом интервенције полиције која је демонстранте растерала у суботу око 20 сати по локалном времену.

​Првобитно су се појавиле незваничне информације да је полиција употребила и сузавац, али је касније потврђено да је у питању био бибер спреј.

​Шеф локалне полиције Кармен Бест је изјавила новинарима да су поједини демонстранти гађали полицију „каменицама, флашама и експлозивним направама“.

Према њеним речима, неколико припадника полиције је повређено.

​Хиљаде демонстраната преплавило је у суботу улице, тргове и мостове у градовима широм Америке на протестима због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда. Протести против полицијске бруталности и расизма одржани су у Чикагу, Вашингтону, Њујорку, Сан Франциску, Филаделфији.

Подсетимо, Флојд је преминуо 25. маја у Минеаполису пошто му је полицајац током акције привођења скоро девет минута коленом притискао врат.

Протести који су почели у Америци након убиства Џорџа Флојда раширили су се по целом свету.

Прочитајте још:

Коментар