Нереди у Сијетлу: Полиција употребила димне бомбе /видео/

© AP Photo / Amanda SnyderПротести у Сијетлу
Протести у Сијетлу - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција је у Сијетлу, у савезној америчкој држави Вашингтон, употребила димне бомбе и бибер спреј да би растерала демонстранте окупљене на протестима због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда.

Полиција је реаговала пошто је више пута упозорила демонстранте да не померају барикаде постављене између њих и полиције.

​На видео-снимцима могле су се чути експлозије и видети дим приликом интервенције полиције која је демонстранте растерала у суботу око 20 сати по локалном времену.

​Првобитно су се појавиле незваничне информације да је полиција употребила и сузавац, али је касније потврђено да је у питању био бибер спреј.

​Шеф локалне полиције Кармен Бест је изјавила новинарима да су поједини демонстранти гађали полицију „каменицама, флашама и експлозивним направама“.

Према њеним речима, неколико припадника полиције је повређено.

​Хиљаде демонстраната преплавило је у суботу улице, тргове и мостове у градовима широм Америке на протестима због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда. Протести против полицијске бруталности и расизма одржани су у Чикагу, Вашингтону, Њујорку, Сан Франциску, Филаделфији.

Подсетимо, Флојд је преминуо 25. маја у Минеаполису пошто му је полицајац током акције привођења скоро девет минута коленом притискао врат.

Протести који су почели у Америци након убиства Џорџа Флојда раширили су се по целом свету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала