Кисић Тепавчевића објаснила зашто расте број заражених у Србији

У Србији не постоје нова жаришта у смислу ширења инфекције у популацији, каже заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић и појашњава да су сви скокови новозаражених вирусом корона у одређеним местима искључиво везани за породична окупљања, породичне контакте, контакте у радним колективима или у неким другим затвореним просторима.
Sputnik

Од 69 јуче новопотврђених позитивних на ковид 19 у нашој земљи, 45 заражених је регистровано у Београду, што је најлошији резултат у престоници, односно највећи број оболелих у једном дану од 30. априла, када је потврђено 90 новозаражених.

Пресек стања данас: Једна особа преминула, 66 нових случајева

Кисић Тепавчевић рекла је за Танјуг да тај број у ствари одражава окупљања и контакте јер са попуштањем мера, почела су поново и окупљања и дружења људи.

Она је поново апеловала на све да се са опрезом понашају приликом дружења поручујући да је вирус,иако слабијег интензитета него пре неколико месеци, још присутан.

„Вирус је ту и то јасно показује тиме што чим му дозволимо да се пренесе, он се пренесе. То видимо и на порасту броја оболелих у одређеним колективима“, закључује Кисић Тепавчевић.

Прочитајте још:

Коментар