Кисић Тепавчевића објаснила зашто расте број заражених у Србији

© Tanjug / ZORAN ZESTICАтмосфера на београдским улицама пред најдужи полицијски час од увођења ванредног стања
Атмосфера на београдским улицама пред најдужи полицијски час од увођења ванредног стања - Sputnik Србија
Пратите нас
У Србији не постоје нова жаришта у смислу ширења инфекције у популацији, каже заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић и појашњава да су сви скокови новозаражених вирусом корона у одређеним местима искључиво везани за породична окупљања, породичне контакте, контакте у радним колективима или у неким другим затвореним просторима.

Од 69 јуче новопотврђених позитивних на ковид 19 у нашој земљи, 45 заражених је регистровано у Београду, што је најлошији резултат у престоници, односно највећи број оболелих у једном дану од 30. априла, када је потврђено 90 новозаражених.

Лаборант научно-истраживачке лабораторије у Казању ради на испитивању вакцине против вируса корона - Sputnik Србија
Пресек стања данас: Једна особа преминула, 66 нових случајева

Кисић Тепавчевић рекла је за Танјуг да тај број у ствари одражава окупљања и контакте јер са попуштањем мера, почела су поново и окупљања и дружења људи.

Она је поново апеловала на све да се са опрезом понашају приликом дружења поручујући да је вирус, иако слабијег интензитета него пре неколико месеци, још присутан.

„Вирус је ту и то јасно показује тиме што чим му дозволимо да се пренесе, он се пренесе. То видимо и на порасту броја оболелих у одређеним колективима“, закључује Кисић Тепавчевић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала