Лукашенко о једном од лидера опозиције: Пре ме је „на коленима“ молио да га запослим

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да га је члан председништва опозиционог Координационог савета Белорусије Павел Латушко пре „на коленима“ молио да га запосли у влади.
Sputnik

Лукашенко је рекао да је бивши министар културе и дипломата Латушко „прешао црвену линију“ када је постао опозиционар, и да ће „одговарати по закону“.

Белоруски лидер је истакао да је помогао Латушку да заузме високе позиције.

„На коленима је клечао, дрхтао:'Пошаљите ме у владу'. Постао је министар културе. После тога – 'Желим да будем амбасадор', 'Где?', 'У Француској'. Добро, иди у Француску. Трудио сам се да се понашам очински. Кад се отуда вратио, поново је тражио да буде у влади, али није било таквог места. 'Могу ли ићи да радим негде тамо?'. 'Где?. ' У позоришту'. Иди ради. Онда му се учинило да је власт поклекла, а можда понегде и пала, али не зато што се коначно пробудио или му је мама отворила очи. Не, он је и био такав, видео је да је, вероватно, с овом власти готово, треба бежати другој, па је и побегао“, рекао је Лукашенко, говорећи о Латушку, објавила је телевизија ОНТ.

Раније је Латушко изјавио да подржава демонстранте у земљи и осудио је насиље полиције. Након тога је добио отказ из Националног академског позоришта „Јанка Купала“ на чијем је челу био у последње време. Након тога је 50 запослених у позоришту дало отказе. Латушко се придружио опозицији и Координационом савету који је формиран у сврху преноса власти у Белорусији.

Прочитајте још:

Коментар