Лукашенко о једном од лидера опозиције: Пре ме је „на коленима“ молио да га запослим

© Фото : пресс-служба президента РБПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да га је члан председништва опозиционог Координационог савета Белорусије Павел Латушко пре „на коленима“ молио да га запосли у влади.

Лукашенко је рекао да је бивши министар културе и дипломата Латушко „прешао црвену линију“ када је постао опозиционар, и да ће „одговарати по закону“.

Белоруски лидер је истакао да је помогао Латушку да заузме високе позиције.

„На коленима је клечао, дрхтао:'Пошаљите ме у владу'. Постао је министар културе. После тога – 'Желим да будем амбасадор', 'Где?', 'У Француској'. Добро, иди у Француску. Трудио сам се да се понашам очински. Кад се отуда вратио, поново је тражио да буде у влади, али није било таквог места. 'Могу ли ићи да радим негде тамо?'. 'Где?. ' У позоришту'. Иди ради. Онда му се учинило да је власт поклекла, а можда понегде и пала, али не зато што се коначно пробудио или му је мама отворила очи. Не, он је и био такав, видео је да је, вероватно, с овом власти готово, треба бежати другој, па је и побегао“, рекао је Лукашенко, говорећи о Латушку, објавила је телевизија ОНТ.

Раније је Латушко изјавио да подржава демонстранте у земљи и осудио је насиље полиције. Након тога је добио отказ из Националног академског позоришта „Јанка Купала“ на чијем је челу био у последње време. Након тога је 50 запослених у позоришту дало отказе. Латушко се придружио опозицији и Координационом савету који је формиран у сврху преноса власти у Белорусији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала