Црни хлеб, вотка и кавијар: Кинези прогласили „три мускетара руске кухиње“

Кинески лист „Соху“ представио је свој поглед на главне компоненте руске кухиње, у које је убројао „три мускетара“ - црни хлеб, вотку и кавијар.
Sputnik

Према мишљењу новинара, главни производи у Русији су млеко, кромпир, сир и кобасице, а међу поврћем су издвојили бели купус, лук, шаргарепу и цвеклу.

„А црни хлеб, вотка и кавијар су својеврсна 'три мускетара' руске кухиње“, наведено је у чланку.

Аутор објашњава да у Русији одавно знају о корисним својствима црног хлеба. Како је рекао, он не само да засити и да је нутритиван, већ се лако и вари и благотворно утиче на дигестивни систем захваљујући мноштву витамина и ензимима у квасцу.

Руси више верују вотки него антисептицима

Према писању листа, вотка је још један део националног културног наслеђа руског народа, који је развио посебан однос ка том пићу. Како кажу новинари, људи у Русији могу да пију вотку чак без уношења конкретног оброка, већ док „боцкају“ парче црног хлеба.

Русима такође посебно задовољство представља сендвич са маслацем и кавијаром, додаје „Соху“.

Прочитајте још:

Коментар