Према мишљењу новинара, главни производи у Русији су млеко, кромпир, сир и кобасице, а међу поврћем су издвојили бели купус, лук, шаргарепу и цвеклу.
„А црни хлеб, вотка и кавијар су својеврсна 'три мускетара' руске кухиње“, наведено је у чланку.
Аутор објашњава да у Русији одавно знају о корисним својствима црног хлеба. Како је рекао, он не само да засити и да је нутритиван, већ се лако и вари и благотворно утиче на дигестивни систем захваљујући мноштву витамина и ензимима у квасцу.
Према писању листа, вотка је још један део националног културног наслеђа руског народа, који је развио посебан однос ка том пићу. Како кажу новинари, људи у Русији могу да пију вотку чак без уношења конкретног оброка, већ док „боцкају“ парче црног хлеба.
Русима такође посебно задовољство представља сендвич са маслацем и кавијаром, додаје „Соху“.