Фејсбук затворио групу присталица Дoналда Трампа која је позивала да се прекине пребројавање

Фејсбук је затворио групу присталица Доналда Трампа која је позивала да се „прекине пребројавање“ и спрече демократе да „украду гласове“, док се пребројавање гласова за председничке изборе наставља у неколико савезних држава које ће одлучити победника.
Sputnik

Група „Stop the steal“ (Стоп крађи) достигла је готово 350.000 чланова пре него што је Фејсбук интервенисао.

Портпарол Фејсбука рекао је да су с обзиром на ванредне мере које предузимају за време овог периода тензија склонили групу која је организовала догађаје у стварном свету.

„Та група је формирана око делегитимизације изборног процеса и видели смо забрињавајуће позиве неких чланова групе на насиље“, додао је портпарол.

Иначе, Твитер је јуче упозорио кориснике на потенцијално „обмањујући“ твит Доналда Трампа у којем је амерички председник оптужио демократе да покушавају да покраду председничке изборе. Твитер је од изборне ноћи у уторак ставио то упозорење на скоро половину Трампових порука.

Медији оцењују да су и Фејсбук и Твитер, који су очекивали ризик од дезинформација и позива на насиље уколико се буде одужило утврђивање резултата избора, успоставили бројне заштите, али упркос томе тешко успевају све да савладају.

Прочитајте још:

Коментар