Фејсбук затворио групу присталица Дoналда Трампа која је позивала да се прекине пребројавање

© AP Photo / Paul SakumaРадник Фејсбука, човек у мајици Фејсбука
Радник Фејсбука, човек у мајици Фејсбука - Sputnik Србија
Пратите нас
Фејсбук је затворио групу присталица Доналда Трампа која је позивала да се „прекине пребројавање“ и спрече демократе да „украду гласове“, док се пребројавање гласова за председничке изборе наставља у неколико савезних држава које ће одлучити победника.

Група „Stop the steal“ (Стоп крађи) достигла је готово 350.000 чланова пре него што је Фејсбук интервенисао.

Портпарол Фејсбука рекао је да су с обзиром на ванредне мере које предузимају за време овог периода тензија склонили групу која је организовала догађаје у стварном свету.

„Та група је формирана око делегитимизације изборног процеса и видели смо забрињавајуће позиве неких чланова групе на насиље“, додао је портпарол.

Иначе, Твитер је јуче упозорио кориснике на потенцијално „обмањујући“ твит Доналда Трампа у којем је амерички председник оптужио демократе да покушавају да покраду председничке изборе. Твитер је од изборне ноћи у уторак ставио то упозорење на скоро половину Трампових порука.

Медији оцењују да су и Фејсбук и Твитер, који су очекивали ризик од дезинформација и позива на насиље уколико се буде одужило утврђивање резултата избора, успоставили бројне заштите, али упркос томе тешко успевају све да савладају.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала