Прихваћен предлог да се на Жабљаку граде хотел и седам вила

Влада Црне Горе је прихватила предлог да се на Листу развојних пројеката у области туризма уврсти пројекат изградње хотела и седам вила на Жабљаку.
Sputnik

Тренутно, на Листи развојних пројеката је 14 инвестиција, на основу којих је могуће добити економско држављанство Црне Горе, преноси Танјуг писање црногорских медија.

Компанија са седиштем у Никшићу доставила је Министарству одрживог развоја и туризма пријаву на јавни позив, са пратећом документацијом, бизнис планом, ревидираним главним пројектом, потврде о расположивим средствима за финансирање пројекта, оснивачке акте и осталу документацију од значаја за пројекат.

Како је наведено у документацији, на Жабљаку је планирана инвестиција у изградњу хотела са четири звездице, капацитета 35 смештајних јединица (24 у хотелу и 11 у вилама), са 88 лежаја (46 у објекту хотела и 42 у вилама). Вредност пројекта је 20,47 милиона евра, а намера инвеститора је да у оквиру комплекса отвори 43 нова радна места, објашњено је у Влади.

Истовремено, подносилац пријаве је навео да ће укупну инвестицију финансирати из сопствених средстава оснивача предузећа.

Прочитајте још:

Коментар