Прихваћен предлог да се на Жабљаку граде хотел и седам вила

CC0 / Pixabay / Црно језеро на Дурмитору
Црно језеро на Дурмитору - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Влада Црне Горе је прихватила предлог да се на Листу развојних пројеката у области туризма уврсти пројекат изградње хотела и седам вила на Жабљаку.

Тренутно, на Листи развојних пројеката је 14 инвестиција, на основу којих је могуће добити економско држављанство Црне Горе, преноси Танјуг писање црногорских медија.

Компанија са седиштем у Никшићу доставила је Министарству одрживог развоја и туризма пријаву на јавни позив, са пратећом документацијом, бизнис планом, ревидираним главним пројектом, потврде о расположивим средствима за финансирање пројекта, оснивачке акте и осталу документацију од значаја за пројекат.

Како је наведено у документацији, на Жабљаку је планирана инвестиција у изградњу хотела са четири звездице, капацитета 35 смештајних јединица (24 у хотелу и 11 у вилама), са 88 лежаја (46 у објекту хотела и 42 у вилама). Вредност пројекта је 20,47 милиона евра, а намера инвеститора је да у оквиру комплекса отвори 43 нова радна места, објашњено је у Влади.

Истовремено, подносилац пријаве је навео да ће укупну инвестицију финансирати из сопствених средстава оснивача предузећа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала