Још једна озбиљна алергијска реакција на Фајзерову вакцину

Још један здравствени радник лоше је одреаговао на Фајзерову вакцину против корона вируса, пошто је дошло до алергијске реакције која је захтевала хитну интервенцију лекара, и то у истој болници на Аљасци где је у уторак забележена прва алергијска реакција на вакцину.
Sputnik

Према писању Си-би-ес Њуза, двоје медицинара који су имали реакцију су стабилно, с тим да је жена средњих година горе прошла од колеге.

Она није имала раније проблема са алергијама, а након давања вакцине задржана је у болници у Џуноу.

„Вакцину је примила у уторак, а десет минута касније показала је знаке анафилактичке реакције, са убрзаним пулсом, кратким дахом и осипом и црвенилом по кожи“, рекла је Линди Џонс, из службе за хитне случајеве болице Бартлет.

Њене колеге су брзо реаговале и дале јој анти-алергијски лек, преноси Танјуг.

„Добила је епинефрин и бенадрил, примљена је на одељење и добила инфузију. Њена реакција је била озбиљна, али није била животно угрожена. Упркос проблему, деловала је ентузијастично због тога што је добила вакцину и говорила је да ће охрабривати колеге да се и они вакцинишу“, додала је Џонс.

У другом случају који се десио у истој болници, мушкарцу су десет минута након добијања вакцине отекле очи, имао је благу главобољу и осетио је гребање у грлу. 

Нико не може да гарантује да ће „Фајзер“ испоручити договорену количину вакцина Србији

„Његова реакција није била анафилактичка. Он се вратио у нормалу после сат времена и пуштен је одмах“, наводи се у саопштењу болнице, која је проследила извештај о алергијама америчком Центру за превенцију болести (ЦДЦ).

Из ове здравствене установе додају да је 400 медицинских радника затражило вакцинацију, а да је 144 медицинара вакцинисано данас.

Коментар