Олимпијске игре у Токију

Јапан „гори“, води се дебата о вакцини – Олимпијске игре у опасности

Олимпијске игре би могле поново да буду одложене, уколико се ситуација са вирусом корона у Јапану не нормализује у најскоријем периоду.
Sputnik

Недавна анкета спроведена међу држављанима Земље излазећег сунца указала је на то да су они већински против одржавања Игара ове године.

Србија чека Олимпијске игре – нека нас буде бар стотину

Разлог томе је експлозија епидемије у последњих неколико недеља, али и неизвесност у вези са мерама које би требало да буду усвојене како би се највећа спортска смотра одржала на најбољи начин.

„Радимо све што можемо како бисмо се припремили за Игре, али је све могуће“, рекао је министар у Влади Јапана Таро Коно.

Он је истакао и да се нада да ће све бити у реду, али...

„Олимпијски комитет ће морати да размишља о плану Б, чак и о плану Ц. Ситуација није лака“, додао је Коно.

Да ситуација није лака сведочи и ванредно стање које је уведено у деловима Јапана пошто се погоршава стање са епидемијом.

У вези са Играма огласио се и премијер Јошихиде Суга, који је истакао да би Олимпијске игре донеле значајну финансијску добит држави, али је додао и да ће коначну одлуку донети у сагласју са Међународним олимпијским комитетом.

Претходних дана је вођена и дебата о томе да ли ће бити неопходно обавезно вакцинисање спортиста, тим поводом се огласио Олимпијски комитет Немачке који је саопштио да ће одлуку о томе оставити спортистима, а из Олимпијског комитета Србије је за Спутњик спорт речено да ће ускоро то бити тема састанка са надлежним здравственим органима Србије.

► Србин у ММА жели као Ђоковић у тенису — захвалан на подршци из Русије

► Рукометаши Србије разбили Грчку за корак ближе Европском првенству

► Злоупотреба спорта – уместо лоптом, баве се оптуживањем Трампа

Коментар