Поклон Москве деци Србије за Светог Саву

На иницијативу Владе Москве, Федерација мототуризма Русије поводом Дана Светог Саве, великог словенског просветитеља и заштитника свих ученика, организује поделу божићних и новогодишњих пакетића деци сународника и омладини Србије укључујући Косово и Метохију, као и околне земље Босну и Херцеговину, Северну Македонију и Црну Гору.
Sputnik

Александар Борисов из Федерације мототуризма Русије каже за Спутњик да у акцији учествују руски мотоциклисти, али и више десетина волонтера из Србије и спрпских невладиних организација, а да је подршку акцији дала и Амбасада Русије, Руски дом, као и Фонд јединства православних народа.

„Због ситуације с пандемијом корона вируса не можемо да окупљамо децу у једну салу и ту им поделимо поклоне и зато ће пакетићи бити достављани на адресе. То је и разлог што у акцији и учествује веома ного људи, између осталог и из Ноћних вукова и других невладиних организација. Биће поштоване све мере безбедности везане за пандемију“, наглашава Борисов.
Поклон Москве деци Србије за Светог Саву

Он прецизира да ће пакетићи бити достављени деци од Косовске Митровице до Суботице, и од Ваљева до Беле Цркве, а да су два главна пункта Београд и Нови Сад.

„Сарађујемо и са Црвеним крстом у Крушевцу, Краљеву, Нишу, Врању. Пакетићи ће стићи и у Бањалуку, Сарајево, Скопље“, набраја Борисов, додајући да организатори акције не деле децу већ шаљу поклоне свуда где је потребно и свима који се јаве.

Како се истичу организатори, уз поклоне упућују посебне честитке од Владе града Москве и свих становника руске престонице и желе деци пуно мира, радости и Божје помоћи у Новој години.

Они који желе да и њихово дете добије пакетић могу да контактирају организаторе телефоном на број +381655181664 или електронском поштом на адресу motocamp@mail.ru.

Коментар