Поклон Москве деци Србије за Светог Саву

© Владе Москве, Федерација мототуризма РусијеНовогодишњи и божићни пакетићи за децу Србије.
Новогодишњи и божићни пакетићи за децу Србије.  - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
На иницијативу Владе Москве, Федерација мототуризма Русије поводом Дана Светог Саве, великог словенског просветитеља и заштитника свих ученика, организује поделу божићних и новогодишњих пакетића деци сународника и омладини Србије укључујући Косово и Метохију, као и околне земље Босну и Херцеговину, Северну Македонију и Црну Гору.

Александар Борисов из Федерације мототуризма Русије каже за Спутњик да у акцији учествују руски мотоциклисти, али и више десетина волонтера из Србије и спрпских невладиних организација, а да је подршку акцији дала и Амбасада Русије, Руски дом, као и Фонд јединства православних народа.

„Због ситуације с пандемијом корона вируса не можемо да окупљамо децу у једну салу и ту им поделимо поклоне и зато ће пакетићи бити достављани на адресе. То је и разлог што у акцији и учествује веома ного људи, између осталог и из Ноћних вукова и других невладиних организација. Биће поштоване све мере безбедности везане за пандемију“, наглашава Борисов.
© Влада Москве, Федерација мототуризма Русије Посебне честитке Владе града Москве и свих становника руске престонице српској деци.
Поклон Москве деци Србије за Светог Саву - Sputnik Србија
Посебне честитке Владе града Москве и свих становника руске престонице српској деци.

Он прецизира да ће пакетићи бити достављени деци од Косовске Митровице до Суботице, и од Ваљева до Беле Цркве, а да су два главна пункта Београд и Нови Сад.

„Сарађујемо и са Црвеним крстом у Крушевцу, Краљеву, Нишу, Врању. Пакетићи ће стићи и у Бањалуку, Сарајево, Скопље“, набраја Борисов, додајући да организатори акције не деле децу већ шаљу поклоне свуда где је потребно и свима који се јаве.

Како се истичу организатори, уз поклоне упућују посебне честитке од Владе града Москве и свих становника руске престонице и желе деци пуно мира, радости и Божје помоћи у Новој години.

Они који желе да и њихово дете добије пакетић могу да контактирају организаторе телефоном на број +381655181664 или електронском поштом на адресу motocamp@mail.ru.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала