Станковић сумирао припреме – причао о Катаију, Павкову, Фалку...

Дејан Станковић, тренер фудбалера Црвене звезде, сумирао је за клупску телевизију утиске на крају припрема, почев од Кипра до Турске.
Sputnik

После серије победа без примљеног гола у Анталији, Дејан Станковић се осврнуо и на „генералку“ и на реми са Шахтјором - 0:0.

„Драго ми је што смо завршили припреме без примљеног гола. Утисак ми је да су момци себе могли и против Шахтјора да награде поготком, али није било лако играти против тако добре екипе. Нису они џабе у Лиги шампиона, али смо успевали да им одговоримо на све што су демонстрирали у игри", почео је излагање перспективни стратег српског шампиона.

​Станковић нема дилему да ће Филипо Фалко бити топ појачање клуба с „Маракане", сматра да Аксел Бакајоко може додатно да подигне ниво игре, а радује га и повратак Милана Павкова.

„Фалко је момак којег познајем из Италије. Прошле године био је и део репрезентације, тражио га је велики број клубова, али сам срећан што смо реаговали и што је код нас“, поручио је Станковић.

Свакако да је неизбежна тема био најбољи играч Црвене звезде Александар Катаи, чији опоравак иде на боље.

Звездина „нула“ са учесником Лиге шампиона за крај припрема

„Са Катаијем иде доста добро. Имаће прегледе када се вратимо у Београд и надам се да ће нам већ против Новог Пазара бити доступан. Колико ће моћи да игра то ћемо видети, али радимо на томе да га укључимо у тренажни процес и конкурисање за стартну поставу“, објаснио је Дејан Станковић.

На крају излагања он је поручио да ће наставити тренд да млађи фудбалери добијају шансу.

„Мој став и став клуба је такав да за младе играче увек мора да има места, али они морају да раде и да напредују, а не да се задовољавају тиме што тренирају са првотимцима Црвене звезде или што су дебитовали. Рекао сам више пута да када обучеш црвено-бели дрес, више те нико не пита за године и тада нема изговора“, закључио је разговор за Црвена звезда ТВ Дејан Станковић.

► Тресу се Пиринеји: Месијев фараонски уговор уништио Барселону, спремају се тужбе

► Звездини Италијани направили шоу на припремама /видео/

► Да ли је „револуција“ решење за уздрмане великане?

Коментар