Станковић сумирао припреме – причао о Катаију, Павкову, Фалку...

© AP Photo / MARKO DJURICAТренер Црвене звезде Дејан Станковић на мечу против Хофенхајма
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић на мечу против Хофенхајма - Sputnik Србија
Пратите нас
Дејан Станковић, тренер фудбалера Црвене звезде, сумирао је за клупску телевизију утиске на крају припрема, почев од Кипра до Турске.

После серије победа без примљеног гола у Анталији, Дејан Станковић се осврнуо и на „генералку“ и на реми са Шахтјором - 0:0.

„Драго ми је што смо завршили припреме без примљеног гола. Утисак ми је да су момци себе могли и против Шахтјора да награде поготком, али није било лако играти против тако добре екипе. Нису они џабе у Лиги шампиона, али смо успевали да им одговоримо на све што су демонстрирали у игри", почео је излагање перспективни стратег српског шампиона.

​Станковић нема дилему да ће Филипо Фалко бити топ појачање клуба с „Маракане", сматра да Аксел Бакајоко може додатно да подигне ниво игре, а радује га и повратак Милана Павкова.

„Фалко је момак којег познајем из Италије. Прошле године био је и део репрезентације, тражио га је велики број клубова, али сам срећан што смо реаговали и што је код нас“, поручио је Станковић.

Свакако да је неизбежна тема био најбољи играч Црвене звезде Александар Катаи, чији опоравак иде на боље.

Дијего Фалчинели - Sputnik Србија
Звездина „нула“ са учесником Лиге шампиона за крај припрема

„Са Катаијем иде доста добро. Имаће прегледе када се вратимо у Београд и надам се да ће нам већ против Новог Пазара бити доступан. Колико ће моћи да игра то ћемо видети, али радимо на томе да га укључимо у тренажни процес и конкурисање за стартну поставу“, објаснио је Дејан Станковић.

На крају излагања он је поручио да ће наставити тренд да млађи фудбалери добијају шансу.

„Мој став и став клуба је такав да за младе играче увек мора да има места, али они морају да раде и да напредују, а не да се задовољавају тиме што тренирају са првотимцима Црвене звезде или што су дебитовали. Рекао сам више пута да када обучеш црвено-бели дрес, више те нико не пита за године и тада нема изговора“, закључио је разговор за Црвена звезда ТВ Дејан Станковић.

► Тресу се Пиринеји: Месијев фараонски уговор уништио Барселону, спремају се тужбе

► Звездини Италијани направили шоу на припремама /видео/

► Да ли је „револуција“ решење за уздрмане великане?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала