Експерти СЗО провели три и по сата у лабораторији у Вухану, центру теорија завере о настанку короне

Тим истражитеља Светске здравствене организације, који је дошао у Кину да истражи порекло корона вируса, посетио је главну лабораторију за вирусе у Вухану.
Sputnik

Експерти СЗО су провели три и по сата у добро чуваном Вуханском институту за вирологију, који је био центар прича о теоријама завере, према којима је одатле процурио ковид 19 и изазвао прво жариште крајем 2019. године, пренео је Ројтерс.

Већина научника одбија ову хипотезу, али неки спекулишу да се вирус пронађен у дивљини појавио у лабораторијским експериментима, како би се тестирала могућност преласка на човека, а онда је "побегао" из лабораторије преко инфицираног члана лабораторије. 

"Врло интересантно. Много је питања", рекла је Теа Фишсер, дански члан тима. 

Осам теорија завере за које се испоставило да су истините

Неки научници су позвали Кину да покаже детаље свих корона вируса који су прочавани у лабораторији, да виде који највише одговара САРС-Ков-2.

"Радује ме врло продуктиван дан који је пред нама, у којем ћемо се сусрести са људима из Вухана и питати их најважнија питања која треба да се поставе", рекао је други члан тима, Петер Дажак, који је председник ЕкоХелт Алијансе.

Тим СЗО, који треба да одради мисију, поручио је да ће њиховим члановима бити лимитиране посете који су организовали кинески домаћини и неће имати контакт са становништвом, због рестриктивних мера.

Коментар