Експерти СЗО провели три и по сата у лабораторији у Вухану, центру теорија завере о настанку короне

© Tanjug / АР/Ng Han GuanЕсперти СЗО у Вухану
Есперти СЗО у Вухану - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Пратите нас
Тим истражитеља Светске здравствене организације, који је дошао у Кину да истражи порекло корона вируса, посетио је главну лабораторију за вирусе у Вухану.

Експерти СЗО су провели три и по сата у добро чуваном Вуханском институту за вирологију, који је био центар прича о теоријама завере, према којима је одатле процурио ковид 19 и изазвао прво жариште крајем 2019. године, пренео је Ројтерс.

Већина научника одбија ову хипотезу, али неки спекулишу да се вирус пронађен у дивљини појавио у лабораторијским експериментима, како би се тестирала могућност преласка на човека, а онда је "побегао" из лабораторије преко инфицираног члана лабораторије. 

"Врло интересантно. Много је питања", рекла је Теа Фишсер, дански члан тима. 

Прохибиција у Сједињеним Државама 1923 - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2021
Осам теорија завере за које се испоставило да су истините

Неки научници су позвали Кину да покаже детаље свих корона вируса који су прочавани у лабораторији, да виде који највише одговара САРС-Ков-2.

"Радује ме врло продуктиван дан који је пред нама, у којем ћемо се сусрести са људима из Вухана и питати их најважнија питања која треба да се поставе", рекао је други члан тима, Петер Дажак, који је председник ЕкоХелт Алијансе.

Тим СЗО, који треба да одради мисију, поручио је да ће њиховим члановима бити лимитиране посете који су организовали кинески домаћини и неће имати контакт са становништвом, због рестриктивних мера.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала