Српски глумци у чешко-словачком филму: Бане Трифуновић и Мики Манојловић у комедији „Превише лично“

Српски глумац Бранислав Трифуновић који је уз Микија Манојловића заиграо у популарној чешко-словачкој комедији „Превише лично“ нада се да ће овај филм отворити нове путеве за сарадњу и размену енергије међу народима.
Sputnik

Чешко-словачка романтична комедија „Превише лично“ чију глумачку екипу чине Бранислав Трифуновић, Јанко Поповић Воларић, Предраг Мики Манојловић, Елишка Балзерова, Татијана Дикова и Петра Хжребичкова у наше биоскопе стиже 4. фебруара.

Глумили на српском па синхронизовани на чешки и словачки

Филм је снимљен према истоименој књизи Евите Тварџик и прати три пријатељице, мушкарца и петогодишњу девојчицу. Једна од водећих улога додељена је нашем глумцу Браниславу Трифуновићу који за Спутњик открива како је било глумити на српском, а заправо говорити на чешком.

„Моја улога јесте била захтевна, јер има много ломова у причи и у лику кога сам тумачио. Али најзахтевније је било то што сам говорио на српском, а моја колегиница, глумица Петра Хжребичкова на чешком“, каже Трифуновић који је оригинално снимао на српском, а чији је глас у постпродукцији синхронизован на чешки језик.

„Требало нам је пар дана да се уходамо, прихватимо тај начин рада и да се разумемо, а онда се после тога све базирало на чистој енергији“, додаје он.

Манојловића желели због популарности

Филм је настао од продуцената хита „Све или ништа“, који је у словачким биоскопима пре две године видело 338 хиљада гледалаца, а чију режију потписује Марта Ференцова, иначе љубитељка српске кинематографије.

„Марта Ференцова увек је желела да сними филм са нашим глумцима. Ја сам се пријавио на кастинг, добио улогу, а Микија Манојловића су желели због популарности не само овде, већ и код њих“, наводи Трифуновић.

Са редитељком која не говори енглески језик, наши глумци комуницирали су преко преводиоца, што их није спречило да се разумеју и уживају у сваком снимајућем дану.

„То су фантастични уметници, веома цењени глумци са много улога, награда. Радити на овом филму за мене је било несвакидашње искуство“, признаје глумац.
Српски глумци у чешко-словачком филму: Бане Трифуновић и Мики Манојловић у комедији „Превише лично“

Са љубавним филмом нема грешке

„Превише лично“ је филм о љубави према мушкарцима, према деци, према себи, о одговорности за оне које волимо и за оне који су их волели пре нас. Прича прати три жене, Симону која се опоравља од развода, Наталију која љубав проналази у удовцу с ћеркицом и пензионерку Еву посвећену својој унуци.

„Оно што је специфично за ово остварење, а на шта ми нисмо навикли јесте да је ово женски филм. Он говори о три жене различитих доби у различитим ситуацијама, сценарио и режију потписују две жене, иначе одличне уметнице и оне нам из своје визуре престављају женски свет и њихов доживљај љубави“, тврди Трифуновић.

Српски глумци у чешко-словачком филму: Бане Трифуновић и Мики Манојловић у комедији „Превише лично“
„Превише лично“ видело пола милиона гледалаца

„Верујем да ће нашој публици бити необично да гледају чешке и словачке глумце коју су синхронизовани на српски језик, исто као што је њихова публика прихватила српске глумце који су синхронизовани на чешки и словачки“, сматра Трифуновић.

Према речима нашег саговорника, у овом филму о љубави, свако се може препознати, о чему сведочи и његова велика популарност у Чешкој и Словачкој. „Превише лично“ до сада је видело пола милиона гледалаца, што је уједно и најбоља препорука.

„Знам да је овај филм топао и духовит и надам се да ће та емоција са којом су људи излазили из биоскопа у Чешкој и Словачкој остати. Ко зна, можда се овим филмом отворе нови путеви за размену енергије међу народима“, закључује он.
Коментар