„Почетак краја“: Гнев због порука које шаље Нетфликс /фото/

Стриминг платформа Нетфликс ради на новој безбедносној функцији за борбу против дељења лозинке. Заједнички налози се више не могу користити ако нисте чланови породице који живе у истој кући. Многима се то није допало па су оштро критиковали потез Нетфликса.
Sputnik

Поједини корисници Нетфликса почели су да добијају поруке у којима се од њих тражи да се региструју на свом налогу, уместо да користе туђи налог како би приступили садржају на платформи, наводи Си-ен-ен.

„Ако не живите са власником овог налога, потребан вам је ваш лични налог да бисте наставили да гледате“, наводи се у поруци Нетфликса.

„Ово је уведено како би се осигурало да су људи који користе Нетфликсове налоге овлашћени за то“, рекао је портпарол Нетфликса, а пренео је Си-ен-ен.

Корисници Нетфликса су на Твитеру делили слике екрана који показују да их платформа позива да региструју свој налог. Испоставило се да су многи користили заједничке породичне налоге иако нису живели у истој кући.

Нетфликс је почео да упозорава кориснике за које сумња да користе туђи налог и лозинку, а могуће је да су у плану строжије мере, преноси Спутњик интернешенал.

Појединим корисницима се ова иновација није допала и описали су је као репресију, додајући да је то почетак краја ове платформе.

Заправо, дељење лозинки са људима изван домаћинства већ је забрањено у општим условима платформе Нетфликс.

Коментар